BURSA / MUSTAFAKEMALPASA - Cahit Zarifoğlu İlkokulu

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı, yıl sonu karne törenimizi gerçekleştirdik. Yıl boyunca yapılan yarışma ve turnuvalarda dereceye giren öğrencilerimize, idareci ve öğretmenlerimiz tarafından madalyaları verildi. Okul birincimiz 4/A şubesinden Burcu Hayat BÜLBÜL'e, Okul Aile Birliği Başkanımız Merve ERDEM tarafından plaket takdim edildi.

Haz

1-E sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Duygu ATMACA rehberliğinde yürüttükleri My Environment Workshop eTwinning projelerini, proje ortakları ile canlı bağlantıda kahoot ile değerlendirme yaparak tamamladılar. Çevre temalı My Environment Workshop projesi Şubat ayında başlayıp Mayıs ayında son bulmuştur. Projede fidan dikme, Dünya su günü, kaynakların doğru kullanımı, geri ve ileri dönüşüm etkinliklerine yer verildi. Ayrıca çocuklar web 2.0 araçlarını kullanarak, proje ortakları ile işbirliği içinde yapboz, e-book, akrostiş, poster ve logo tasarımları yaptılar. My Environment Workshop projesi Bursa, Kocaeli, Ankara, Mersin, Burdur, Kırşehir ve Romanya ortaklı bir eTwinning projesidir.

Haz

Yıl boyunca yapılan akıl ve zeka oyunları kursu yılsonu turnuvaları yapıldı. Öğrencilerimiz mangala, satranç, q-bitz, reversi, equilibrio, neşeli bardaklar, Türkiye haritası, küre, 9 taş ve pentago oyunlarında minikler ve küçükler kategorisinde yarıştılar.

Haz

Okulumuz 4/B şubesi öğrencisi Ali Eymen ŞEN'in yazarlığını yaptığı "Top Sende" adlı kitabın imza gününe, İlçe Kaymakamımız Ahmet ALTINTAŞ ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Veysel ÇALIK katıldılar. Öğrencimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Haz

Okulumuz anasınıfı öğretmenleri ve öğrencileri tarafından yılsonu gösterisi düzenlendi. Gösteri sonunda öğrencilerimize diplomaları ve hediyeleri verildi. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Haz

Okulumuz 2/A, 3/C, 4/A ve 4/B şubeleri öğretmen ve öğrencileri tarafından Bursa Nilüfer ilçesi Gümüştepe köyünde bulunan Doğada Bir Gün Tabiat Alanı'na gezi düzenlenmiştir.

Haz

Okulumuz 1. sınıf öğretmenleri ve öğrencileri tarafından okuma bayramı etkinlikleri düzenlendi. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz Sınıf Öğretmeni Duygu Atmaca tarafından 1/E sınıfı öğrencilerine yönelik Okuma Bayramı etkinliği düzenlendi. Etkinliğe İlçe Kaymakamımız Ahmet Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Veysel Çalık, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar. Okumayı öğrenen miniklere hediyeleri ve belgeleri İlçe Kaymakamımız Ahmet Altıntaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Veysel Çalık tarafından takdim edildi.

May

Okulumuz Meddah Çocuklar Tiyatro Kulübünün hazırlamış olduğu tiyatro gösterisi velilerimiz ve öğrencilerimiz tarafından büyük beğeni topladı. Gösteri sonrası tiyatro kulübü öğretmeni Sibel İNCEL KARACA ve öğrencilerine sertifikaları takdim edildi. Öğretmenimize ve öğrencilerimize vermiş oldukları emeklerden dolayı çok teşekkür ederiz.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutladık.

May

Okulumuz 1/D, 1/E ve 3/A şubeleri öğretmen ve öğrencileri tarafından Bursa Nilüfer ilçesi Gümüştepe köyünde bulunan Doğada Bir Gün Tabiat Alanı'na gezi düzenlenmiştir.

May

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Veysel ÇALIK ve TEMA Vakfı sorumlusu Rasim BALABAN'ın katılımlarıyla, TEMA Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle uygulanan Ağaç Kardeşliği Projesi kapsamında,  okulumuz 3/C sınıfı öğretmeni Sibel İNCEL KARACA ve öğrencilerine gerçekleştirdikleri faaliyetlerden dolayı sertifikaları takdim edildi.

May

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı ve Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen Öğrenci Yazar Buluşmaları kapsamında eğitimci yazar Yusuf ASAL, söyleşi ve imza gününde öğrencilerimizle buluştu.

May

Okulumuz idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerinin katılımı ile rehberler eşliğinde, Çanakkale savaşlarının gerçekleştiği Gelibolu Yarımadası'na gezi düzenlendi.

Nis

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Günü " etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserlerden oluşan resim sergisi açılışı,  Kaymakamımız, Cumhuriyet Başsavcı Vekilimiz, Emniyet Müdürümüz ve protokolün katılımı ile gerçekleştirildi. Sonrasında, Okulumuz 2. sınıf öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama programına geçildi. Saygı duruşu ve Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program; İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Veysel ÇALIK'ın, günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Okulumuz 2. sınıf öğrencilerinin sergilemiş olduğu gösteriler izleyenlerden büyük alkış aldı. Program Moldova Gagavuz Özel Bölgesi Kıpçak Türk öğrencilerinin hazırlamış olduğu folklor gösterisi ile devam etti. Programın sonunda, ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında resim, yine ortaokul öğrencileri arasında kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet ALTINTAŞ, Cumhuriyet Başsavcı Vekilimiz Samet PALA, Emniyet Müdürümüz Rıza DİNÇ tarafından hediyeleri takdim edildikten sonra, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Gençlik Spor ve İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen ortaokul öğrencileri arası futbol ve masa tenisi turnuvasında dereceye giren öğrencilere madalyaları ve kupaları takdim edildikten sonra program sona erdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Veysel ÇALIK ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mehmet Sabri TEKİN ile birlikte evde eğitim gören öğrencimiz 4/C sınıfından Alperen AVA'yı evinde ziyaret ettik.